Düzenli biçme, sağlıklı, güçlü çim için yapabileceğiniz en önemli şeydir. Bununla birlikte, bir çimin diriliği ve sağlığı, artık amatör bahçıvanlar arasında da gittikçe yaygınlaşan ama profesyonellerin kullandığı ve çok iyi bildiği iki bakım tekniği ile daha da geliştirilebilir: havalandırma ve tarama.
Havalandırma işleminde, toprak ve çimde dikey kesikler oluşturur. Makinelerin birkaç milimetre derine giden ve yosun, küf gibi yabani otları çıkaran, dönen çiftli bıçakları vardır. Hava, su ve mikro besin maddelerinin köklere daha kolay ulaşabilmesi için, çim üzerinde kalıcı ve canlandırıcı etkiye sahiptir. Sağlıklı bir çim, UV ışınları ve insan kullanımı gibi çevresel etkilere karşı daha dayanıklıdır. Havalandırma işleminden sonra, çimin tekrar canlanması biraz zaman alır. Havalandırma, bu nedenle sadece yılda bir veya iki kez, tercihen ilkbahar sonlarında ve yaz sonunda önerilir. Zeminin uygun şartlara sahip olduğundan emin olmak için, kuru yani olabildiğince az nemli ortamda ve 10 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda havalandırma yapılmalıdır.
Tarama, daha hafif bir müdahaledir. Tüm ölü bitki materyalini çim üzerinden taramaktan ibarettir. Bu, makaralar kullanılarak yapılır; yaylı dişlileri yosunu ve yabani otları çimin üstünden çıkarır. Bu mekanik bakım tekniği, çim yoğunluğunu arttırmak, erken safhada yabani otları temizlemek ve solucan döküntülerini etkin bir şekilde çimen içine dağıtmak için kullanılabilir. Aynı zamanda çimlerin sertleşmesini teşvik ettiğinden ve ayrı bitkilerdeki yan sürgünlerin oluşumunu arttırdığı için, zemini yeniden çimlendirmeye hazırlamanın mükemmel bir yoludur. Tarama işlemi zeminde çok az aşınma ve yıpranma ile sonuçlandığından, sıklığı kişiye göre ayarlanabilir.
Mükemmel ve güzel görünümlü bir çim elde etmenin yolu dengeli bir havalandırma tarama kombinasyonudur.