Sonbaharda Çim Bakımı İpuçları

SOĞUK HAVALAR ÖNCESİ ÇİM VE BAHÇE BAKIMI
Sonbahar, gelecek olan soğuk havaların habercisidir; bu nedenle, çimlerinize uygun şekilde bakım yapmanız gerekir. Çimlerinizi daha soğuk günler için hazırlamanıza ve nasıl yapılacağına dair sorularınızı yanıtlamanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu sizlere paylaşmak istedik.

SONBAHAR ÇİM BAKIMI İÇİN 6 İPUCU

1.SULAMA PROGRAMI: Sonbaharda çimlerinizi ne zaman ve nasıl sulamalısınız?

2.GÜBRELEME: Çimlerinizi ne kadar sık ​​gübrelemelisiniz?

3.YABANİ OT KONTROLÜ: Yabani otların çimlerinizi istila etmesini nasıl önleyebilirsiniz?

4.KURAKLIĞI GİDERİN: Kuraklıktan sonra çimlerinize nasıl bakmalısınız?

5.ÇİM VEYA TOPRAK HAVALANDIRMASI: ​​Çimlerinizi havalandırın

6.YAPRAKLARDAN ARINDIRMA: Çimlerinizin üzerine düşen yaprakları üfleme makinesi ile temizleyin

foto01

İPUCU 1 | SULAMA PROGRAMI: Sonbaharda çimlerinizi ne zaman ve nasıl sulamalısınız?
Çimlerinizin bakımında, düşündüğünüzden daha az suya ihtiyaç duyulduğunu unutmayın. İnsanlar çok sık sulamaya eğilimlidir, oysa çoğu çim alanlar sadece her 4-8 günde bir sulanmalıdır. Çimen haftada yaklaşık 2,5 cm suya ihtiyaç duyar ve çimler boyunca eşit ve derin bir şekilde uygulanması gerekir. Sulama süresi sisteminize bağlıdır, ancak akşama doğru sulamalardan kaçının, bu mantar hastalıklarını tetikleyecektir. Buharlaşmayı önlemek için çimlerinizi sabahın erken saatlerinde sulayın.

foto02

İPUCU 2 | GÜBRELEME: Çimlerinizi ne kadar sık ​​gübrelemelisiniz?
Sonbahar, çimlerinizi gübrelemek için en uygun zamandır. Çimlerinizin azot konsantrasyonuna dayanarak, ihtiyacınız olan gübre miktarını hesaplamanız gerekecektir. Az gübre kullanmanın fazla gübre kullanmaktan daha iyi olduğunu unutmayın. Soğuk mevsim ve sıcak mevsimlik çimenler farklı gübreleme programlarına sahiptir. Yine de sabit kural olarak iki uygulama yapmanız gerekmektedir: biri Eylül / Ekim aylarında, bir sonraki ise Kasım ayında. Uygulama oranı için üreticinin tavsiyelerini izleyin ve gübreyi eşit şekilde uyguladığınızdan emin olun. İkinci uygulama için farklı bir gübre formülü kullanın.

foto3

İPUCU 3 | YABANİ OT KONTROLÜ: Yabani otların çimlerinizi istila etmesini nasıl önleyebilirsiniz?
Karahindiba, devedikeni, yonca gibi yabani otlar en yaygın çim problemlerinden bazılarıdır. Çok sayıda yabani ot çimlerinizin yetersiz vitamin seviyelerine sahip olduğunun bir göstergesidir. Gübre bu gibi durumlarda ideal çözümdür. Uzun kesim yüksekliğinde yapılan sık biçme, yabani otların çimlenme için gerekli ışığa erişimi engelleyerek büyümesine karşı ek bir savunma görevi görür. Kaliteli tohum kullanmak, göz ardı edilmemesi gereken bir faktördür. Ek olarak, düzenli ve derin kazıma işlemi yapmak, yabani otların ilk etapta istilasını önlemek için etkili bir yöntemdir. Fakat günümüzde hala yabancı otların kazınması genelde en başarılı ve bazen tek çözümdür.

foto04

İPUCU 4 | KURAKLIĞI GİDERİN: Kuraklıktan sonra çimlerinize nasıl bakmalısınız?
Eğer kuraklık sonbaharda devam ederse, çimlerinizi toprağın birkaç cm derinliklerinde tutmak için haftada iki kere sulamanız gerekecektir. Çimlerinizi, zaman zaman havalandırın ve sulama yaptığınızda, yavaş yavaş hortum ile veya yağmurlama sistemi ile yaptığınızdan emin olun. Bitkileriniz için de aynısını yapın, ancak bitki ve çiçeklerinizi kuraklık koşullarında korumak için yapabileceğiniz en iyi şey aslında malç kullanmaktır. Malçlama en kısa tanımıyla toprak yüzeyinin ışık geçirmeyen bir materyalle örtülmesidir.

foto5

İPUCU 5 | ÇİM VEYA TOPRAK HAVALANDIRMASI: ​​Çimlerinizi havalandırın
Çim havalandırma sürecine başlamadan önce, çiminizi kısa kesip, işaret parmağınızı kabaca 2-3 cm toprağa sokabileceğiniz kadar sulayın (aşırı sulamamaya özen gösterin). Zemin sert ise, hava toprağa nüfuz edemez ve tohum zemindeki toprak aralıklarından geçemeyerek, çimlenmeye, kökleşmeye ve yerleşmeye ihtiyaç duyduğu gevşek alana sahip olamaz. En iyi sonuçları elde etmek için havalandırıcı ile birden fazla geçiş yapın. Çimleriniz iyi durumda ise, iki geçiş yeterlidir. Çimlerinizin geniş çıplak alanları varsa, üç ila dört geçiş yapın.

foto06 

İPUCU 6 | YAPRAKLARDAN ARINDIRMA: Çimlerinizin üzerine düşen yaprakları üfleme makinesi ile temizleyin
Gerçek bir egzersiz istiyorsanız, el tırmığı kullanın. Eğer fazladan temizleme gücü elde etmek istiyorsanız, bir üfleme makinesi veya öğütücü sizi rahatlatacaktır. STIHL Akülü Üfleme Makinesi ve öğütücüler, yürüyüş yollarının ve çim alanlarının temizlenmesinde kolaylık sağlar. Yapraklar toplanmadan önce bir küme haline getirin. Yaprakları biçmek onları çimlerinizden temizlemek için en hızlı ve kolay yollardan biridir. Çim biçme makineniz iyi bir emiş gücüne sahip olmalı ve bir Çim Toplama Sepeti (bir kutu veya torba ile) olmalıdır.

STIHL Akülü Üfleme Makinaları ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

STIHL Akülü Çim Biçme Makinaları ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

İlgili Yazılar

Haberler

Hohenheim Kalesinde kesim yapıyoruz

Parkta “Ağaç geliyor!” sesi yükseldi. Gövdesi 120 santimetrelik etkileyici bir çapa sahip olan 170 yaşındaki bir kayın ağacı yere düşüyor. Herkes mutlu; planlama doğru çalıştı. Kayın ağacı sadece uzun boylu…
Haberler

Yenilenen Tasarımıyla Websitemiz Hizmetinizde

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgiye hızlı ve kolay erişim odaklı sitemizde, müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek amaçlanmıştır. Ürünlerimize dair ulaşmak istediğiniz tüm detaylı bilgilere ,online satış sitemize ve sosyal medya hesaplarımıza…
Haberler

Farklı Araziye, Farklı Biçme Tekniği

Yorulmadan zahmetsizce çalışmak için biçme işlemi sırasında doğru teknik ve denge önemlidir. Burada size farklı araziler için biçme teknikleri ve makinenizi tutmanın yolları gösterilmektedir. Doğru biçme tekniği Doğru biçme tekniği…