Şiddetli yağmur ve sel çok sayıda çim alanı suyla kaplamaktadır. Daha da kötüsü sel suları geri çekildiğinde bu alanlar çamurla kaplanır. Doğanın bu gibi durumlarla başetme konusunda kendi yöntemleri bulunsa da sürecin iyileşmesine yardımcı olmak mümkündür.
Islak veya nemli çimen üzerinde yürümekten kaçının, aksi takdirde çim alan zarar görebilir. İlgili alan birkaç gün boyunca suyla kaplı kalmışsa su seviyesi tamamen çekilene ve üzerinde ıslak ayak izi bırakmadan yürüyebilene kadar bekleyin.
Kuruduktan sonra çimleri biçmek isterseniz, çim biçme makinesinin bıçaklarını mümkün olan en yüksek kesme seviyesine ayarlayın. Sıkışma ve paslanma riski nedeniyle ıslak veya nemli çimleri biçmeye kalkışmayın. Aynı zamanda ıslak veya nemli koşullarda asla elektrikli çim biçme makinesi kullanmayın.
Çim alanı sel basmışsa, arda kalan çamurun kirli olabileceğini göz önünde bulundurun. Dışarıda yürümeden önce lastik botlar, tek kullanımlık lastik eldivenler kullanın ve varsa açık yaralarınızı kapatın. Hortum tutarak veya tırmık kullanarak çamuru ve çimenden kalan artıkları temizleyin. Ne yazık ki çimenler bir hafta boyunca su altında kalmışsa veya 2 cm’den fazlası çamurla kaplanmışsa yeniden çim ekimi gerekebilir.Ancak bu işlem için bahar mevsiminin başlarına kadar beklemeniz gerekmektedir.
Fazla ıslanan çimenlerin manuel olarak bahçe tırmığı kullanarak veya havalandırma makinesi yardımıyla iyi havalandırılması gerekmektedir. Nemli koşullarda yosun oluşması muhtemeldir, ancak havalandırma, kazıma, serpme gübre veya kel alanların yeniden ekilmesi için bahar mevsimine kadar beklemek gerekmektedir.
Şu anda yapabileceğiniz işlemlerden biri şiddetli yağmurun biriktiği suya gömülü veya hassas çim alanları kontrol etmektir. Bu alanları tespit edin ve zemin seviyesini eşitleyerek veya drenajı iyileştirerek gelecekte alabileceğiniz önleyici tedbirleri belirleyin.